Saturday

Selamat tinggal Eropah

Zurich adalah destinasi terakhir dalam pengembaran aku ke Eropah kali ini. Hari terakhir aku sempat menjelajah kota Zurich.
Zurich
Lima belas hari aku mengembara ke benua Eropah. Sempat menjelajah German, Austria, Slovekia, Hungary, Slovenia dan Switzerland.

Germany
Austria
Slovekia
Hungary
Slovenia
Switzerland
Meninggalkan banyak kenangan manis dan pahit. Dapat juga berkenalan dan berkongsi pengalaman dengan teman backpacker yang lain.

Constant from France
Brad from Canada
Brothers from Brazil
Aku akan teruskan hobi aku menjadi sorang backpacker. Tak pasti lagi destinasi mana selepas ini.


8 comments:

Cikgu Jaja™ said...

kalau tgk gambar2 yg jimmy post , jaja xreti nak beza negara2 tu unless jimmy letak caption ^__~

happy backpacking! hati2 ye jimmy

jimmy said...

nanti saya letakkan caption k...terima kasih.

Azizan Zolkipli said...

15 hari = 6 negara.
pasti macam2 pengalaman & pengetahuan diperolehi dalam perjalanan tu kan ? saya pun azam untuk kesana juga ni ...

jimmy said...

macam2 pengalaman saya dapat...lepas ni pelan2 saya akan citer pengalaman tu...bagus lah kalau ada azam...moga tercapai satu hari nanti.

atun's said...

Salam,

Jimmy..dasyat!!!mmg terbaek la..mcm2 pengalaman yg dirasai selama 15 hari tu kan..apapun smoga terus mengembara di bumi Allah ini dan melihat keindahan ciptaan-Nya..InsyaAllah

jimmy said...

salam...harap akan datang lebih dasyat lagi...saya akan terus mengembara...tak pasti lagi next destination...terima kasih atas komen atun.

mdnasiridris said...

baru sebentar tadi saya komen tapi malangnya komen itu hilang. alhamdulillah saya baru balik umrah 2 hari lepas. Winter tahun lepas buat kali pertama dalam usia 50 tahun saya menjelajah beberapa buah negara eropah secara backpack selama 17 hari dengan kos 5300RM. insha ALLAH saya ceritakan perjalanan saya nanti.

Iam.Faith said...

Antara negara yg disebut di atas, sya pernah sampai ke Switzerland, Austria & Hungary.

Mengembara di Europe mmg sangat2 teruja kerana pada saya selain daripada monemum2 sejarah, mereka juga mempunyai architecture yg sangat cantik dan menarik.

Sayangnya, gambar2 dah tak kelihatan. Mungkin Jimmy can consider to tag it again.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...