Monday

Mandi dengan gajah di Chitwan River

Masa aku mengembara ke  Chitwan National Park, aku dok kat satu resort murah. Btul btul ditepi sungai. Waktu malam masa lepak kat satu pondok dengan backpacker lain. Bleh dengar bunyi air sungai yang mengalir. Dalam suasana yang sepi diwaktu malam.


Kat Chitwan National Park kita bleh jumpa gajah dimana mana. Kebanyakkan digunakan untuk aktiviti menunggang gajah sambil menjelajah hutan dan meredah sungai. Bleh jumpa binatang binatang liar. Satu pengalaman baru yang aku dapat waktu mengembara kesana.



Ditepi resort aku duduk tu adalah tempat gajah mandi. Setiap tengah hari dan petang. Ramai yang nak carik pengalaman baru. Mandi bersama gajah. Mula mula aku berminat gak. Jadik segan lak bila ramai yang datang nak mandi. Lagi lah takde mood bila yang mandi tu ramai awek. Sebab utama aku tak nak pegi. Ada awek yang mandi topless. Bukan apa. Kalau aku mandi nanti. Sesilap gajah yang tunggang aku.

4 comments:

helena said...

gajah ni bucuk x u..:p

jimmy said...

bucuk masa dia bangun tido...:p

Cikgu Jaja™ said...

wow..kalau kt zoo melaka naik gajah pusing situ2 jer..tu pon dh menggelabah takut jatuh..

ni boleh menjelajah hutan ekk..rare kot..haha

jimmy said...

naik unta lagi takut...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...